Xbox Game Pass: cele mai bune jocuri pe care le poți juca acum
Xbox Game Pass merită fără îndoială taxa de abonament, dar care dintre jocurile disponibile este cea mai bună utilizare a spațiului pe hard disk?
Serviciul Microsoft Game Pass merită cu ușurință prețul pe care trebuie să-l plătești. Mulți s-ar putea refuza la ideea de a avea biblioteca lor de jocuri video blocată în spatele unui serviciu de abonament, dar adevărul este că abonații au acces la o selecție incredibilă de titluri, de la indie darlings până la blockbusters triple-A, pentru o taxă lunară surprinzător de accesibilă gamă amețitoare de titluri fantastice expuse, poate fi o sarcină descurajantă să decideți care dintre ele merită timpul unui jucător.
Având în vedere că costul de intrare este suportat cu taxa de abonament, problema cea mai presantă este determinarea utilizării optime a spațiului pe hard disk. Din fericire, diamantele acestei colecții sunt ușor vizibile. Iată o privire asupra celor mai grozave jocuri pe care Xbox Game Pass le are de oferit.
Halo: Colecția Master Chief
Aventurile lui Master Chief nu au fost niciodată la fel de accesibile precum sunt în Colecția Master Chief. Această colecție de jocuri Halo este colecția definitivă a eforturilor 343 Industries de a imortaliza seria. Nu numai că este inclus fiecare joc principal Halo (fără a lua în considerare Halo 5: Guardians), dar au fost adăugate și fantasticele Halo 3: ODST și Halo: Reach.
De la îndrăgita campanie cooperativă la meciuri palpitante Firefight până la modurile multiplayer emblematice, Colecția Master Chief are totul. Oricine se consideră un fan Halo ar trebui să îl considere un joc obligatoriu de la Xbox Game Pass. Și pentru cei care nu au finalizat niciodată saga Master Chief, nu există o modalitate mai bună de a termina lupta.
Atomic Hearts
Atomic Heart nu este succesorul spiritual BioShock pe care l-ai așteptat. Narațiunea este scurtă din mai multe puncte de vedere, dintre care nu în ultimul rând este modul în care protagonistul vorbește și interacționează cu oamenii (și roboții) din jurul său, iar natura disparată a elementelor de joc pe care Atomic Heart încearcă să le îmbine o împiedică să fie o capodoperă.
Acestea fiind spuse, poate fi foarte distractiv de jucat. Când ai învățat să combini în mod corespunzător abilitățile lui Charles cu o luptă decentă corp la corp și un joc de arme relativ solid, tăierea mulțimilor de oponenți robotici devine foarte plăcut.
Și am menționat cât de grozav arată jocul? Numai secvența de intro este suficientă pentru a impresiona din punct de vedere vizual, dar Atomic Heart își propune în mod constant să introducă noi stiluri de mediu pentru a îți uimi ochii.
Astroneer
Lumea nu poate avea niciodată prea multe jocuri sandbox încântătoare stabilite în spațiu. În Astroneer, explorezi diferite planete, adunând suficiente resurse pentru a te îndrepta către următoarea, construind în același timp mici baze pe fiecare pentru a-ți satisface nevoile de explorare. Desigur, există un pic de „tras” când vine vorba de deplasarea pe diferite planete și te poți aștepta ca rover-ul și alte metode de transport să rămână… blocate ocazional.
Dar dificultățile pe care le întâmpinați în timp ce pieptănați suprafața fiecărei planete fac toate parte din farmecul Astroneerului. Combină lipsa de minte a unui tip de joc must-mine-for-minerals cu natura strânsă a unui joc de supraviețuire. Este simplu, distractiv, dar totuși o provocare. Și am menționat faptul că te poți juca cu prietenii?
A Plague Tale: Requiem
A Plague Tale: Requiem continuă povestea în care am fost introduși în predecesorul său. Și în timp ce unii pot prefera întâlnirile la scară mai mică și bătăile narative experimentate în Innocence, nu se poate nega scopul a ceea ce încearcă Asobo Studios în continuarea sa. Amicia și Hugo s-au întors, cu inamici și mai agresivi cu care să se confrunte și cu un conflict politic în care să se implice. Amicia este în mod clar capabilă să gestioneze lucrurile în timp ce Requiem se înclină spre aspectul de luptă al gameplay-ului său.
Requiem se simte ca unul dintre jocurile iconice de la Sony bazate pe narațiuni, iar performanțele fiecărui personaj sunt incredibile.
Darkest Dungeon
Nu te lăsa înșelat, Darkest Dungeon pregătește jucătorii pentru o experiență roguelike brutală, pe rând. Dezvăluit drept beneficiarul ghinionist care moștenește o proprietate blestemată, jucătorii trebuie să recruteze un grup de aventurieri îndrăzneți, dar vulnerabili, pentru a elimina „problema” care a acaparat proprietatea. Lupta este la fel de mortală pentru corp, precum este pentru minte – personajele au o statistică de sănătate mentală care se va eroda pe măsură ce sunt supuși ororilor lovecraftiene care locuiesc în diferitele biomuri.
„Ororile Lovecraftiene” este destul de metaforic aici, deoarece temele și designul creaturilor sunt foarte clar inspirate de poveștile atemporale ale lui Lovecraft despre groază cosmică și redate într-un stil de artă strălucit de vibrant, aproape asemănător unei benzi desenate. Adaugă talentul vocal al lui Wayne June care povestește experiența și ești pregătit pentru o aventură memorabilă.
Hi-Fi Rush
Hi-Fi Rush este un joc de acțiune ritmic, ceea ce înseamnă că jucătorii sunt recompensați pentru că obțin hituri în timp cu muzica jocului. Din fericire, Hi-Fi Rush pune mult design pentru a se asigura că și jucătorii hardcore cu ritm dificil se vor distra cu lupta sa.
De la ritmul său alert la estetica superbă de culoarea bomboanelor, câteva jocuri strigă: „Încearcă-mă!” la fel de imediat ca Hi-Fi Rush. Poliția jocului se face imediat cunoscută cu bibelouri vizuale la fiecare pas și scene cu voce completă. Fără a strica nimic, Hi-Fi Rush face o treabă grozavă cu muzica sa licențiată, care se încadrează pe genuri pentru a menține muzica jocului proaspătă și incitantă pe tot parcursul.
Monster Hunter Rise
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face înainte de a juca Monster Hunter Rise este să îl compari cu World. Acestea sunt două jocuri plasate în același univers, dar sunt fiare complet diferite. Acestea fiind spuse, ambele sunt la fel de bune în felul lor. Monster Hunter Rise reprezintă un punct de plecare fantastic pentru oricine nou în serie. Mecanica sa a fost simplificată, ștergând multe dintre provocările pe care le poți găsi în World.
Deci, dacă o introducere ușoară în Monster Hunter este ceea ce cauți, atunci Rise este perfect pentru tine.
Amnesia: Rebirth
Deși Amnesia: Rebirth nu a lovit atât de puternic ca The Dark Descent în zeitgeist-ul cultural, este o narațiune îngrozitor de bine redată a călătoriei unei persoane care depășește întunericul din interior și din exterior. Personajul tău, Tasi Trianon, trebuie să descopere de ce o catastrofă a lovit expediția ei și a prăbușit avionul în deșertul algerian și de ce nu își amintește nimic din ceea ce s-a întâmplat.